my chiko rolls!
tepung pelekat
inti dekat dalam chiko rolls!
sebenar nya, tak pernah tahu apakah itu chiko rolls.
aku tengok dekat masterchef US je, lepas tu,
pandai-pandai lah mintak bantuan encik google.!
so, bahan-bahan dia simple je.
ada choice nak guna pastry doh, pillow pastry atau pun, kulit popia.
inti dalam,
goreng ayam yang telah di cincang,(kalau korang nak guna isi udang/burger/hotdog/daging cincang pun boleh)
bawang merah,lobak merah dengan daun bawang, goreng lah sampai masak.
letak garam dengan lada hitam sikit.
lepas tu, tapis kan segala minyak yang ada.
letak dalam pillow pastry and gulung-gulung lah dengan bentuk yang korang suka.
lepas tu, letak tepung yang dah di campur dengan air untuk bagi hujung dia tak terbukak nanti.
biasa orang pakai telur pun boleh.
dah siap semua, korang bakar pada suhu 170C selama 10 minit.
tengok oven korang jugak lah.
dah nampak masak tu, angkat je la.
boleh jugak kalau nak goreng dalam minyak yang banyak.
tapi, banyak lah kalori nya.
haha..
No comments:
Post a Comment